Terèse heeft mij laten ervaren wat paardensportmassage inhoudt, ik had er zelf nog geen ervaring mee, totdat zij tijdens haar opleiding vroeg of ze op mijn paard ” Zomer “ mocht oefenen..

Ik merkte al heel snel veranderingen, ze werd ruimer in de stap, zelfs 1 voetje over, en de achterbenen zet ze meer onder de massa, de schouders worden losser, e.d. hals draagt ze wat meer ontspannen… Wat dus zorgt voor een mooie houding, en laat zich op deze manier erg goed bewerken.

Ik vind het mooi om te zien hoe Zomer er op reageert, ze laat het gewillig toe, en staat er ontspannen bij ( zie website) .

Terèse geeft mij ook advies hoe ik op een paardvriendelijke manier kan trainen, zodat Zomer de oefeningen aankan, die ik in de proeven moeten toepassen.

Ze doet het momenteel erg goed, afgelopen zondag liep zij super haar B proeven bij de eerste proef 201 punten en de tweede proef 204 punten wat goed was voor 2x de eerste prijs!!

Nu aankomende zondag met goed gevoel op naar de kringkampioenschappen te Barsingerhorn, ook hier hopen we weer goede punten te scoren, en natuurlijk met behulp van Terése maken we een goede kans!!

Ik ben erg blij dat Zomer zo hard vooruit gaat, en kan ook zeker merken met de training, ook merk ik aan haar dat ze veel lekkerder in haar vel zit, ze heeft veel meer levenslust, zij was eerder snel moe en haar conditie was minder, maar doordat zij lekker al haar spieren kan gebruiken is het veel makkelijker voor haar geworden, waardoor ze nu met behulp van de massage’s veel sneller een goede conditie op heeft kunnen pakken, en de oefeningen uiteraard met gemak kan beoefenen.

Ik hoop dat Terèse Zomer nog vaak kan behandelen zodat ze soepel en zonder spierpijn door het leven gaat.

Chantal Glas Midwoud.