Wie ben ik?

Huesco en TereseIk ben Terèse van Raan, 57 jaar, woon in Noord-Holland en heb mijn hele leven al een passie voor paarden. Als klein meisje greep ik elke gelegenheid aan om op maneges in de buurt de paarden te poetsen en te voeren en mocht er dan vaak, als tegenprestatie, op rijden.

Doordat ik in mijn leven al veel paardenleed voorbij heb zien komen, heb ik besloten om iets goeds voor paarden te doen, en vond ""sportmassage voor paarden"" op het internet, ben me erin gaan verdiepen en een opleiding gaan volgen.

Natural Horsemanship

Hoewel ik veel vrienden en kennissen heb in de paardensportwereld en één van mijn zoons zich bijna pikeur mag noemen, heb ik me altijd meer aangetrokken gevoeld tot de natuurlijke omgang met paarden en deze geweldige dieren in hun waarde te laten. Enige jaren geleden kwam ik in aanraking met “natural horsemanship” en dat is helemaal mijn ding geworden; het is zo’n geweldige manier om met paarden om te gaan en met ze te communiceren! Hiermee kan je een verantwoord leiderschap opbouwen en het paard zichzelf laten zijn.                                  

Inspiratie

Veel inspiratie heb ik gekregen van demonstraties en de boeken van Klaus Ferdinand  Hempfling (www.hempfling.nl) en Monty Roberts (www.montyroberts.com) en ik pas veel van hun ideeën toe in mijn werk. Daarnaast ben ik gecoacht door Monique Meedendorp van “Eigen wijsheid is kracht” (www.eigenwijsheidiskracht.nl) in het communiceren met, en het begrijpen van  paarden. Ook heb ik workshops gevolgd bij Natural Horsesense Beekbergen (www.naturalhorsesense.nl) en krijg les van een holistisch rijinstructrice ( www.anitasiks.nl) om samen met het paard in balans te zijn. Momenteel ben ik een programma gestart wat heet ; "'in connectie met het paard" van Horsefulness.be, ook weer een heel mooie aanvulling.

Ik ben tevens in de luxe positie beland dat ik van van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en ben opgeleid tot;

Gecertificeerd paardensportmasseur ( methode massage Hippique ) www.massagehippique.nl

Gecertificeerd intergratieve paardensportmasseur ( polartiteitsmassage,drukpuntmassage, ontspanningsmassage , mobiliseren en stretchen, en het paardenhoofd !!

Nieuw !!! sinds kort ben ik begonnen met het geven van demo`s en workshops sportmassage voor paarden,....geef je op via de website ( contact formulier) !

Mijn logo geeft twee paarden weer die elkaar verzorgen; ze doen dit ook bij elkaar in een kudde en dit heet “allogrooming”. Mijn bedrijf heb ik genoemd naar mijn verzorgpaard, Huesco. Hij is een 25 jaar oude KWPN ruin die het op zijn leeftijd allemaal wel welletjes vond, totdat ik met hem ging werken en zijn lust voor leven weer terug kon brengen. Bij hem op stal staan ook een, Welsch.k pony, een KWPN rijpaard, 3 IJslanders  en een Fries paard die ik ook regelmatig masseer en train met de lange leidsels (long reining volgens het principe Ellen Ofstad & Piet Bakker).