Onze pony Maren-May is een New Forestpony van nu 4 jaar oud. Ze heeft een jaar met nare ervaringen achter de rug. Begin 2010 is een spijker in haar voorvoet terecht gekomen. Maandenlang is ze kreupel geweest. Na de verwijdering van de spijker en de daaropvolgende behandeling, is een trauma ontstaan. Maren heeft heel veel pijn gehad. Van een soepele, goed bewegende pony veranderde ze in een kleine draak met een strakke rug en een onvoldoende stap. Maren wilde helemaal niets en ze was ook niet op andere gedachten te brengen.

Het beeld: “mens-negatief” wilden we doorbreken door Maren positieve prikkels mee te geven. Daarom hebben we Thérèse gevraagd Maren te behandelen. We hadden nog geen enkele ervaring met een paardenmassage. In april 2011 is Maren 3x door Thérèse onder handen genomen. Thérèse heeft veel aandacht aan de nek, de hals en de rug besteed. Alle spieren en benen zijn gemasseerd en afvalstoffen zijn uit het lichaan verwijderd.

Het effect was geweldig. Maren vond de massage heel erg prettig. Ze ging er vanaf de 2e keer helemaal voor staan. Thérèse is nu haar grote vriendin. Ook qua karakter is de pony veranderd. We zien een blije, vrolijke pony die ruim door het lichaam stapt. Zelfs het werk pakt ze nu heel erg enthousiast zonder problemen op.

De paardenmassages van Thérèse hebben heel goed uitgepakt. Maren vóór en ná de behandeling; het is een wereld van verschil!

8 juni 2011, Betty Laan en Martin Burger te Venhuizen